Sinds de oprichting in 2009 heeft Foodpolicy NL zich ontwikkeld tot een gevestigd en gerespecteerd netwerk voor managers die commerciële kansen zien in de verduurzaming van de foodsector. Het geheim van het succes schuilt deels in de hoge kwaliteit van het ledenbestand. Dat is homogeen qua functieniveau - hoger management - maar zeer heterogeen voor wat betreft de herkomst van de leden. 

FP logo 6Lid zijn fabrikanten, toeleveranciers, versproducenten en retailers, maar ook onderzoeksinstanties, overheid en zo’n beetje alle NGO’s die actief zijn in de levensmiddelensector. Veel variatie is er bovendien in de disciplines die vertegenwoordigd zijn. Die lopen uiteen van marketing en verkoop tot inkoop en duurzaamheidsmanagement. Het mooie van Foodpolicy is dus dat je er in contact komt met mensen die je elders niet zo snel ontmoet. Maar wel allemaal geïnteresseerd in hetzelfde onderwerp: duurzaamheid! 

Frits en Gerda VerburgVerduurzaming is voor ons een breed begrip. Natuurlijk valt ‘milieu’ er onder, maar ook ‘gezondheid’, ‘dierenwelzijn’ en ‘fair trade’. Die thema’s behandelen we niet generiek, maar altijd aan de hand van concrete onderwerpen (zoals superfoods, GMO’s, voedselverspilling, obesitas, eiwittransitie etc). We bekijken wat je ermee kunt in de praktijk van de business en reiken elkaar daarvoor handvatten aan. Zo voorkomen we het vrijblijvend gepraat dat je zo vaak aantreft als het over duurzaamheid gaat.

Mei 2009: Minister Gerda Verburg bekijkt samen met Frits Kremer de oprichtingsbrochure van Foodpolicy NL.

En dat is dan meteen nog een andere verklaring voor het succes van onze business club. Bij Foodpolicy netwerk je op niveau, niet alleen qua functie maar ook inhoudelijk. Wij geloven namelijk in het debat. Je horizon verbreden, tot nieuwe inzichten en soms vergezichten komen, gaat niet zonder kritische onderlinge gedachtenwisseling. 

Om dat mogelijk te maken, blijft alles wat besproken wordt ‘onder ons’. Foodpolicy NL is een besloten netwerk, dat leden uitsluitend onder ballotage - doorgaans op uitnodiging - toelaat. Een exclusieve en veilige omgeving voor branchegenoten die zich graag intellectueel laten uitdagen. 

www.foodpolicy.nl